fredag 24 augusti 2012

En hel vecka!

En hel vecka har jag varit i skolan varje dag. Från nästa vecka går vi bara måndagar och onsdagar. Men det betyder inte att vi har nån form av ledighet resten av veckan. Då är det självstudier som gäller. Och ibland grupparbeten. Massor med information har vi blivit fullproppade med. Det mesta är nytt och helt annat sen jag gick i skolan då jag tog student nr 2 i juni -82. Alltså 30 år sen! Och helt ny är kursen som heter Vo1, sen hamnar vi i det nya betygssystemet också. Från A till F. Där man får sträva efter att få ett E som är Godkänt. Det är vad jag siktar på, sen allt över det är bonus. Jag har ingen aning om hur det kommer att bli med inlärning dels för min ålder och dels efter stroken. Men jag har pratat med alla lärare och våran språkstödjare så det finns resurser för mej att få om jag behöver. Det sämsta just nu är att jag har varit snuvig mest hela veckan, huvudvärk, täta bihålor, täppt näsa och lite feber. Ändå har jag pallrat mej iväg var dag. Sen i början på veckan får jag hämta mina nya glasögon. Dom jag har nu är alldeles för svaga och väldigt slitna. Hoppas lite av huvudvärken försvinner med nya brillor. Ser fram mot en ny vecka, men nu tar jag helg!

fredag 17 augusti 2012

Ett sträck med gäss på himlen. Deras läten smyger sej in genom myggfönstret, bakom rullgardinen. Dom sjunger sin höstsång. Sånt här är vemodigt.

torsdag 16 augusti 2012

Skit!

Sommarprojektet, myspläden inför höstrusket, har totalhavererat. Den lokala garnbutiken skulle beställa hem mera garn, andra färger. Det ska liksom bli en multifilt. Hopvirkat med svart och en svart kant runt om. Garnet beställdes i juni. Och ar alltså inte kommit än! Det skylls på det ena och det andra. Å glädjen liksom avtar med antalet väntande veckor! Visserligen har jag en massa annat på gång, men just det här är en favvo! Kommer inte garnet snart får det bli en mindre pläd helt enkelt, fast jag inte riktigt tänkt så!

tisdag 7 augusti 2012

Gåva!

En gåva värd guld! Påsar, säckar, kartonger! Tack rara Maja för att jag fick ärva dina trasor! En liten tjuvtitt fick fantasin att flöda! Så mycket grannt det ska bli! Hur ska jag kunna jobba, plugga med alla dessa idéer i huvet? Borde sätta igång genast, nu på min lediga dag. Men jag tar med mej tankarna på skapandet å åker till Rättvik. Block å penna i väskan. Återvänder hem i kväll, utvilad! Maja, tack för kakan å kaffet, pratet i mörkret på trappen, regnoväder. Du är guld värd att rensa hjärnan med.