måndag 22 augusti 2011

Paj.


Världens i särklass enklaste pajrecept.
Och förmodligen det godaste.
I formen just nu : äpplen i klyftor!
Smaksak om du doftar över kanel.
Gör det om du känner för det!
Blanda ihop vetemjöl och strösocker.
Ta hälften, hälften.
Strö över äpplena!
Jag tycker om mycket mojs på så
det får allt bli ett lagomt täcke.
Ta margarin från kylen.
Hyvla och täck formen.
Grädda i ugn, sådär 225 grader.
Tills ytan är färgad och fin.
Lagom tid alltså!
Till tar man vaniljsås eller glass!

Det funkar med det mesta av frukt och bär i botten.
Plommon, rabarber. hallon.....

2 kommentarer:

  1. Tack för receptet!
    Nu har jag gjort din äpplepaj och håller med dig om att den var både lättgjord och lättäten... mums med vaniljsås till!
    Ha det bra/ Irené

    SvaraRadera
  2. Mmmm vad gott. Nu börjar paj tider, nu när äpplena kommer på träden. Ha så bra. Kram

    SvaraRadera