söndag 9 februari 2014

Konsten att lyckas?

Som alltid! Kärt barn har många namn. Hålla tungan rätt i mun, hålla många bollar i luften, hålla ordning på trådarna. Det är massor att tänka på för att allt ska lyckas, för att man ska få ett bra resultat och för att nå dit man vill.
Som vanligt har sista tiden varit fullt av jobb. Så är det att vara timvikarie. Man får gno på för att få till det rent ekonomiskt. Innan skolan slutade hade jag sökt tjänst på ett äldreboende som byggs just nu i stan. Blev helt paff då jag blev kallad till intervju i slutet av januari. Efter en vecka skulle jag få svar. Å hur håller man hoppet uppe, och hur fördriver man bäst tiden? Jo, man solvar,skedar,knyter fram och knyter upp. När man sitter mitt inne i vävstolen och donar med trampsnörena ringer enhetschefen. Jag har fått en tjänst! Hon rabblar arbetsprocent, lön, tillträdesdag, och introduktionsmöte. Jag får inte tacka nej, och jag får heller ingen betänketid! Som om det skulle vara nödvändigt? Betänketid hade jag i flera år innan jag ens utbildade mej. Och om jag inte hade velat ha det här jobbet så hade jag inte ens sökt! Så det här känns gott,väldans gott. Å hur gick det med väven då? Jo, den är provvävd och befunnen helt korrekt. Inte ett enda solvfel!


I morrn är det introduktionsmöte för våning ett och två som jag ska tillhöra. Sen kommer det att bli endel utbildningar under mars månad. Å nya jobbet börjar på riktigt första april. just nu ser jag mest fram emot att klara natten och morrondagens möte. Vinterkräksjukan i nån de lux variant härjar på det boendet där jag går på timme. Coca cola, vitpepparkorn å en whiskey till natten. Så får det bli för att ta död på alla baciller.

8 kommentarer:

 1. Lycka till med nya jobbet. mattorns blir nog bra i vävstolen. Man hinner med mer än man tror när man jobbar också. Skönt med söndagkväll. //Malin

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du fått jobb och kommer att få ett schema att jobba efter, så du kan planera din tid.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Grattis till nya jobbet! Hoppas det blir bra :)

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att du är glad att du fått det jobb du ville ha.
  Hopps du inner väva lite också - och blogga förstås.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 5. Grattis och lycka till med din nya tjänst! Nu när du får ett fast schema och kan planera din fritid, blir det säkert mer tid för att väva :-)

  SvaraRadera
 6. Superduperstort grattis! Lycka till nu!
  Kram

  SvaraRadera