torsdag 28 juni 2012

En omgång till!

Silade och flaskade första omgången flädersaft efter jobbet. Satte genast en ny omgång! Så kalasgott att ha i frysen till vintern. Nån förskräcktes över att jag blandar drinkar på saften. Hmmmm.... Gott blir det ändå! Busken blommar ofantligt rikt i år! Det har varit som en vit sky. Låter resten sitta kvar, hoppas på att få bär på resten till hösten. Som också ska bli saft, att ta till vid förkylningar i vinter. Det blir en härligt röd saft av bären, otroligt C-vitamin rik. Spindelnätsspaljèn gapar tom! Har i flera år försökt med björnbär. Taggiga och tagglösa. Men det vill sej inte alls, nu har jag givit upp. Även trädgårdslandet gapar tomt. Inte ett endaste frö har blivit sått i år. Hela tiden har jag prioriterat nåt annat. När lusten funnits har regnet öst ner. Då det varit soligt har jag jobbat. Eller njutit av nåt världsligt! Troligen ska jag FÖRSÖKA att få ner lite dill och plocksallad i veckan. Tröstar mej med att det är bra att låta jorden vila ett år! Oavsett så har jag oftast alltid en förklaring! Och gillar nån inte den. Så hittar jag på en annan!

5 kommentarer:

 1. Min björnbärsbuske flyttade jag bort, eftersom den växte så förskräckligt men aldrig hann det mogna några bär. Min fläder däremot vägrar att bli något mer än en ynklig knähög pinne! Man får ta det man har, helt enkelt.

  SvaraRadera
 2. Flädersaft som är så gott! Har försökt att få en fläderbuske att trivas här ....utan framgång tyvärr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursula och Desirée! Hemligheten med min fläder är fårskit! I massor!

   Radera
 3. Fick en jättegod "drink" där de hade mixat flädersaft, citronsaft och färska jordgubbar.
  Min fläder har inte börjat blomma än.

  SvaraRadera
 4. Min fläder har inte blommat alls i år! Behöver den ha några år på nacken för att det ska bli blommor? Min var nerklippt för ett par år sedan!!

  SvaraRadera